Izložba “U pokretu – o putujućim trgovcima Istre

dobro došli na otvaranje još jedne lijepe izložbe u Zavičajnu galeriju Crnobori koja se bavi temom trgovanja u prošlom stoljeću.

Najava otvorenja izložbe:  U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri.

srijedu 30. studenog 2022. godine u 18:30 sati u Zavičajnoj galeriji Crnobori otvara se izložba U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri.

Želite li saznati kako su ljudi nekada nudili i kupovali svoje proizvode kada nisu postojali komercijalni centri i kako su premošćivali velike udaljenosti kako bi mogli plasirati svoje rukotvorine?

Ukoliko da, za Vas smo pripremili izuzetno zanimljivu i edukativnu izložbu koja ukazuje na pojave i segmente iz svijeta trgovine u pokretu koja se odvijala na području Istre i bliže okolice u okviru 20. stoljeća s naglaskom na ruralne sredine. Nekadašnja trgovina u najvećoj mjeri odvijala se – u pokretu. Trgovci i obrtnici koji su nudili robu i svoje proizvode morali su biti znatno pokretljiviji ne bi li našli put do kupaca. Time su trgovanje održavali živim, a istovremeno olakšavali život ljudima u malim sredinama gdje nije bilo trgovina ili su prometno bile loše povezane.

Otvorenje izložbe biti će na otvorenom ispred galerije, nakon čega slijedi razgledavanje izložbe.

Organizator izložbe je Kristina Tamara Franić i Udruga Arsa Nova iz Banjola

Autorice izložbe su Mirjana Margetić i Nikolina Rusac iz Etnografskog Muzeja Istre u Pazinu.

 

Pokrovitelj izložbe je Općina Medulin

Sponzori: Vinarija Fakin, Motovun