O NAMA

UMJETNOST

Misija Arsa Nova Galerije je promicanje, razvitak i unapređenje hrvatske likovne kulture i okupljanje likovnih djelatnika putem novih medije i izložbene djelatnosti.

 

Arsa Nova je osnovana davne 2000. godine kao prvi, hrvatski portal za galerijsku djelatnost i promoviranje mladih umjetnika.

OPLEMENITE SVOJ PROSTOR STRUČNO ODABRANOM UMJETNINOM

Odlično dizajniran prostor definiran je onim što se u njemu nalazi. Lijep namještaj samo je dio promišljene slagalice; ključno umjetničko djelo može transformirati sofisticirani prostor u nešto doista nezaboravno. Naš tim stručnjaka za umjetnost vodi naše klijente kroz čitav postupak, od kustosa do instalacije umjetnine u prostor . Već više od 20 godina Arsa Nova transformira prostore i za nove i za prakticirane kolekcionare umjetnina.

ARSANOVA

KUTIJA SA BOJAMA ok_DSC5439-WEB
Kristina Tamara Franić Kučiš
KUSTOSICA

Rođena je u Zagrebu, gdje je završila školovanje. Magistrirala je povijest umjetnosti i etnologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu. Na istoimenom sveučilištu, magistrirala je marketing na Ekonomskom fakultetu.

Radila je kao savjetnik za likovnu kulturu i nove medije u Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, zatim kao direktor marketinga u Metro C&C Hrvatska, te kao predavač na Visokoj tehničkoj školi Politehnika u Puli i na Fakultetu za Ekonomiju i turizam „Mijo Mirković“, na Sveučilištu J. Dobrile u Puli.

Kreirala je vlastitu robnu marku i niz konditorskih proizvoda „Bolero“ za prvu manufakturu ručno rađenih proizvoda od čokolade u Hrvatskoj čiji je bila vlasnik. 2000. godine kreirala je prvu virtualnu galeriju Ars@Nova (portal) za promicanje likovne kulture kada je takav način komunikacije sa publikom još bio u samim začecima i u svijetu. Time je željela dati šansu mladim, neafirmiranim umjetnicima za virtualnu izlagačku djelatnost i promociju.

Napisala je zbirku pjesama „Otisci duše“. Predsjednica je udruge Ars@Nova koja se bavi promicanjem kulture. Tu radi kao nezavisni kustos, organizira izložbe, piše pjesme, bavi se umjetničkom kritikom. U zadnjih 10 godina organizirala je ili otvorila preko 60-tak likovnih izložbi na području Istre i Kvarnera.

Živi u Banjolama pokraj Pule.