Vedran Šilipetar

Vedran Šilipetar

Rođen je 1980. u Puli.

gdje pohađa srednju glazbenu školu i Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna. Diplomirao je 2007. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (kiparski smjer) u klasi profesora Josipa Diminića. Samostalno je izlagao u Puli, Zagrebu, Parizu, Langenfeldu, Bratislavi, Motovunu, Grožnjanu, Labinu, Buzetu i Vodnjanu, a skupno u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Piranu, Samoboru te u Francuskoj, Italiji, BIH, Češkoj, Sloveniji, Portugalu, Slovačkoj, Engleskoj i Njemačkoj.

 

Član je HDLU-a Istre i Hrvatskog društva skladatelja. Bavi se skulpturom, slikarstvom, grafikom, stripom i autorskom glazbom. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja (1. Nagrada za grafiku – Ars sacra 2011., 1. Nagrada za slikarstvo- Ars Sacra 2017. , 2. Nagrada za slikarstvo Ars Sacrae 2018. te 3. nagrada za slikarstvo na Ex tempore u Grožnjanu 2017.) .

 

 

Njegove skulpture u bronci i željezu nalaze se u vlasništvu domaćih i inozemnih galerista (Režek, Dȕcker, Hafliger) te u nekoliko državnih institucija. Autor je nekoliko velikih skulptura u željezu među kojima su neke i javne. Njegova skultura „Cumulusi“ dio je javnog prostora u parku skulptura Verudela art park u Puli, a njegova klupa „Abisso“ instalacija je u šetnici A. Smareglia u Fažani. Živi i djeluje u Puli.

Izdvojeni radovi: